۲۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۱۴

نماینده ولی فقیه در هلال احمر:

ترویج حس مسئولیت‌پذیری میان جوانان امید را در جامعه گسترش می‌دهد

ترویج حس مسئولیت‌پذیری میان جوانان امید را در جامعه گسترش می‌دهد

مشهد ـ نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال‌احمر بر اهمیت ترویج حس مسئولیت‌پذیری در میان جوانان و ایجاد امید در جامعه تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین معزی صبح پنجشنبه در پنجمین نشست از پنجمین دوره مجمع عمومی جمعیت هلال احمر که هم‌اکنون در مشهد در حال برگزاری است، به تعریف انسان از نگاه اندیشمندان و بزرگان علم فلسفه پرداخت و اظهار کرد: در یکی از این تعاریف مسئولیت‌پذیری یکی از ویژگی منحصر به فرد انسان و انسان به عنوان موجودی مسئول بیان شده است که در همین زمینه می‌توان گفت که انسان در برابر خداوند، خود، همنوعان خود و طبیعت مسئول است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر در ادامه با اشاره به آیات و روایات، انسان را در برابر نعمت‌های الهی نیز مسئول دانست و بیان کرد: انسان در برابر نعمت‌های الهی پاسخگو است و در روز قیامت باید نسبت به عملکرد خود در برابر این نعمت‌ها پاسخ دهد.

وی خطاب به حاضران، عضویت در مجمع عمومی را نیز یک امانت و مسئولیت بزرگ برشمرد و افزود: اعضای منتخب به این نکته توجه کنند که دین اسلام بر مساله مسئولیت تاکید فراوان کرده است و شما نسبت به جایگاه‌ای که در آن قرار گرفته‌اید، مسئول هستید.

حجت‌الاسلام و المسلمین معزی با اشاره به عضویت یک میلیون جوان در جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: جوانان بزرگترین سرمایه در جمعیت هلال احمر هستند، لذا این جمعیت نسبت به آنان مسئولیت دارد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر در تشریح این مساله دو اولویت در هلال احمر را ترویج حس مسئولیت‌پذیری در میان جوانان و ایجاد امید در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: تربیت، آموزش و تهیه بسته‌های فرهنگی برای جذب و نگهداشت جوانان در جمعیت امری ضروری است.

گسترش اخلاق و فرهنگ از راهبردی‌ترین برنامه‌های هلال احمر

وی با اشاره به اینکه نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ دارای استراتژی‌های مشخی است، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های این مجموعه تنها محدود و خلاصه در حوادث و بحران‌ها نیست، بلکه این نهاد در برابر زلزله‌های فکری نیز مسئول است و باید نسبت به آن پاسخگو باشد.

بنا به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین معزی جمعیت هلال احمر اگر درصدد تدوین یک برنامه راهبردی است، باید به برنامه‌هایی که در گذشته تدوین شده توجه داشته باشد و به این مسئله دقت کنند که هلال احمر فقط امداد و نجات نیست بلکه مسئولیت‌های گسترده دیگری در راستای حفظ تعالی انسان‌ها و ارتقای نوع دوستی آن‌ها نیز دارد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر در همین زمینه اجرای دو طرح درخت‌کاری و امدادونجات نوروزی را دو نمونه از فعالیت‌های ارزشمند جوانان در جمعیت هلال احمر یاد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه راهبرد اساسی جمعیت هلال احمر باید بر جذب حداکثری کمک‌های مردمی قرار گیرد، اظهار کرد: باید همه توان خود را برای افزایش جذب کمک‌های مادی و معنوی مردم و افزایش حفظ تعاون میان آن‌ها به کار بندیم و طبیعی است که برای افزایش حس تعاون، نیازمند مشارکت مستقیم مردم هستیم.

اهمیت خوانش و عمل در چارچوب نظامنامه حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر که از سوی دفتر مقام معظم رهبری ابلاغ شده، از موضوعات دیگری بود که در این گردهمایی، حجت‌الاسلام و المسلمین معزی به آن اشاره کرد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر در این خصوص گفت: هدایت و نظارت بر مجموعه اقدامات و فعالیت‌های جمعیت هلال احمر به منظور رعایت اصول و اهداف عالیه و انطباق آن با موازین اسلامی و انسانی و همچنین آموزش، گسترش و تعمیق تعالیم اسلامی و هدایت امور فرهنگی و نهادینه سازی و ارتقای فرهنگ سازمانی بر اساس ارزش‌های اسلامی در بین مدیران، کارکنان و اعضای هلال احمر از مأموریت‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر است.

وی در این مراسم از برگزاری مسابقات قرآنی در ماه مبارک رمضان نیز خبر داد و بر اهمیت این موضوع تاکید کرد.

توصیه درباره نحوه برنامه‌ریزی در جمعیت هلال احمر نیز بخش پایانی سخنان حجت الاسلام والمسلمین معزی بود.

نماینده رهبر معظم انقلاب در جمعیت هلال‌احمر در این گردهمایی از تمام همکاران در این نهاد مردمی اعم از مسئولان، جوانان و امدادگران داوطلب که صادقانه، خالصانه، ایثارگرانه و جان بر کف در خدمت‌رسانی به مردم در یک‌سال گذشته حضور داشته‌اند، تقدیر کرد و این خدمات را که در مسیر رضای خداوند است، بسیار ارزشمند دانست.

برگزاری منظم تمام جلسات شوراها و کمیسیون‌های انتخابی هلال‌احمر در سال ۱۴۰۱

در ادامه همچنین دبیرکل جمعیت هلال احمر در نشست مجمع عمومی این جمعیت از برگزاری ۲۱۰ جلسه هیأت‌مدیره جمعیت‌های استانی خبر داد و نتیجه آن را ۶۵۸ مصوبه اجرایی دانست.

یعقوب سلیمانی گفت: در یک سال گذشته شورای عالی، کمیسیون دائمی این شورا و جلسات هیأت‌مدیره جمعیت‌های استانی به طور مستمر برپا شده و مصوبات آن‌ها در پیشبرد اهداف هلال احمر متکی به روح مردمی و تشکیلات انتخابی آن بسیار مؤثر بوده است.

دبیرکل جمعیت هلال احمر افزود: در سال‌های گذشته گاهی در تعدادی از استان‌ها جلسات هیأت مدیره به طور منظم برگزار نمی‌شد اما در سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های صورت گرفته است جلسات به صورت مستمر تشکیل شد. از ابتدای سال تا کنون ۲۱۰ جلسه هیأت‌مدیره جمعیت‌های استانی برگزار شده که ۶۵۸ مصوبه داشته‌اند.

سلیمانی پس از ارائه گزارشی از جلسات و مصوبات شورای عالی هلال احمر به مصوبات کمیسیون دائمی این شورا اشاره کرد و گفت: در سالی که در روزهای پایانی آن هستیم؛ مجوز تأسیس ۲۴ شعبه و ۱۰ دفتر نمایندگی هلال احمر در داخل کشور از سوی کمیسیون دائمی‌شورای عالی صادر شد.

وی ادامه داد: از آنجایی که توسعه خدمات ثابت امداد و نجات از اولویت‌های هلال احمر است، امسال مجوز تأسیس ۲۶ پایگاه امداد و نجات در رشته‌های جست‌وجو و نجات جاده‌ای، کوهستان و یا محیط‌های آبی توسط کمیسیون دائمی‌شورای عالی صادر شده‌است.

دبیرکل هلال احمر در ادامه ارائه گزارش امسال به اعضای مجمع عمومی‌گفت: کمیسیون‌های تخصصی، مشورتی مجمع عمومی‌پیش از این تشکیل نمی‌شد اما با پیگیری مداوم برگزاری این جلسات آغاز و در ۸ ماهه گذشته ۱۷ جلسه از آن تشکیل شده‌است.

کد خبر 5734887

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha